top of page

Darbo ar motyvacijos trūkumas?


Dažnai ilgos ir nesėkmingos darbo paieškos atima motyvaciją toliau tęsti paieškas. Tačiau, kartais motyvacijos nebuvimas yra pagrindinė priežastis neleidžianti pradėti naujos veiklos.


Neturint darbo ilgą laiką, neretai priprantama prie gyvenimo būdo, kuomet nėra svarbių nuolatinių susitikimų, įsipareigojimų, darbo terminų, o turimas laisvas laikas pradeda vilioti savo komfortu taip mažindamas motyvaciją apskritai tęsti darbo paieškas.


Mūsų centro konsultantė pastebi, jog nors žmonės kreipiasi dėl sunkumų ieškant darbo, bet dažnai jie neturi vidinės motyvacijos dirbti. Kai susiduriama su motyvacijos stygiaus sunkumu, svarbu atsakyti sau į klausimą: kodėl nėra motyvacijos? Atsakymas gali ne tik nustebinti, bet ir leisti geriau suprasti tikrąją motyvacijos trūkumo priežastį.


Dalinamės keliais patarimais kaip atrasti motyvaciją dirbti:


  1. Sudarykite sąrašą dalykų, kuriuos mėgstate veikti.

Galbūt puikiai rašote ar domitės maisto gaminimu, gamta, knygomis, filmais - tai puiki erdvė kurti tinklaraštį ar apsvarstyti galimybę darbą redakcijoje.

Jei turite meninių gabumų - piešimas, rankdarbiai apsvarstykite galimybę šiuos gebėjimus paversti savo privalumu. Šiandieninėje visuomenėje turimus gabumus ypač pravartu panaudoti mokantis naujo amato - skaitmeninėje erdvėje populiarėja grafinio dizaino, komunikacijos spcielybės, kurioms kūrybiškumas yra tiesiog būtinas.


2. Užsibrėžkite tikslus kiekvienai dienai.


Plano turėjimas yra neatsiejama dalis sėkmingo darbo. Gerai susiplanuokite net mažiausius žingsnelius, kuriuose užsibrėšite įgyvendinti kasdien. Toks naujų įpročių kūrimas, padės susigrąžinti motyvacija ir produktyvumą.


3. Suteikite sau galimybę pabandyti.


Kartais pradėti naują veiklą yra baisu ir neretai save atkalbame nuo to ar randame priežasčių atidėti. Tačiau, įdomiausi ir daugiausia pokyčių atnešantys dalykai gyvenime būtent ir yra tie, kurie yra kitokie, vedantys iš komforto zonos. Pasiryžkite naujam iššūkiui, galbūt naujų kursų, kalbų mokymuisi. Pradžia visuomet sunkiausia. Tačiau, nieko neprarasite pabandę, o tikėtina kaip tik atrasti save naujoje darbo srityje.


 

Mūsų Centras siūlo psichosocialinę pagalbą asmenims patiriantiems sunkumų įsidarbinant. Įgyvendindami Klaipėdos miesto savivaldybės inicijuotą Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektą, siūlome miesto gyventojams registruotis į individualias konsultacijas dėl efektyvios darbo paieškos.


Projektas finansuojamas iš Klaipėdos miesto savivaldybės lėšų.


bottom of page