top of page

Darbo patirties trūkumas - kaip susirasti darbą?


Darbo paieškos pirmą sykį ar neturint reikiamos ir pakankamos patirties gali būti tikras išbandymas. Tačiau, net ir neturint pakankamai patirties - įsidarbinti įmanoma.


1. Pabrėžkite savo gebėjimus

Jus apibūdina ne tik darbo patirtis, bet ir įgūdžiai, kuriuos turite. Todėl svarbu juos įvardinti ir pabrėžti. Jei savanoriavote, dalyvavote įvairiose ar bendruomenės veiklose - pagalvokite, kokios savybės Jums labiausiai šiose patirtyse padėjo ar kokias įgijote.


2. Būkite užtikrinti savo motyvacija

Motyvacija yra svarbiausias dalis ieškant norimo darbo. Tačiau ją išlaikyti po daugybės nesėkmingų darbo pokalbių ar neturint pakankamos patirties yra nelengva. Visgi, siekdami norimo darbo pabrėžkite ne tik darbdaviui, bet ir sau pačiam norą mokytis ir tobulėti, įgyti žinių ir patirties.


3. Mokykitės ir tobulinkite žinias

Sprendimas gilintis akademines žinias visada yra puikus pasirinkimas, o šiai dienai tą daryti galite įvairiais būdais. Nebūtinai turite grįžti į Universiteto suolą, įgyti žinių įvairiose srityse galite ir mokydamiesi tikslinius kursus tiek nuotolinėse interneto platformose, tiek savo mieste. Tokio tipo kursai dažnai netrunka ilgai, tačiau būna intensyvus suteikiantys pradines, o toliau mokantis ir gilesnes žinias. Interneto ir įvairių krusų pagalba galime mokytis kalbų, grafinio dizaino, fotografijos, menų, IT ir kitų įvairių veiklų, kurios padės įgyti ir patirties, ir pasitikėjimo savimi ieškant tinkamo karjeros kelio.


4. Pradėkite mažais žingsneliais

Jei jūs neturite jokios darbo patirties ar nedirbote ilgą laiką - pradėkite nuo paprastų darbų. Nei viena sėkmės istorija nepasistato per naktį. Susidėliokite planą su jūsų tikslu ir sistemingai jo siekite. Galbūt pirmiausia ieškokite paprastesnių, kvalifikacijos nereikalaujančių darbų. Neretai žmonės, sėkmingai startavę tokiose darbo pozicijose, vėliau gauna galimybę į aukštesnes pareigas ir taip įgija įvairios darbo patirties.


Svarbiausia pradėti :)


 

Mūsų Centras siūlo psichosocialinę pagalbą asmenims patiriantiems sunkumų įsidarbinant. Įgyvendindami Klaipėdos miesto savivaldybės inicijuotą Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektą, siūlome miesto gyventojams registruotis į individualias konsultacijas dėl efektyvios darbo paieškos.


Projektas finansuojamas iš Klaipėdos miesto savivaldybės lėšų.

bottom of page