top of page

Jos ateitis - LYGYBĖ


"Jos ateitis - lygybė", tai 2021 m. Briuselio Kvietimo (org. Brussel‘s Call) pradėta kampanija "Kartu už Europą be prostitucijos", kuria siekiama panaikinti seksualinį išnaudojimą Europoje bei įtvirtinti Lygybės modelį kaip įrodytą metodą kovai su sudėtingu seksualinio išnaudojimo klausimu. Prie šios kampanijos prisijungė ir mūsų organizacija bei kitos Lietuvos organizacijos siekiančios panaikinti prekybą žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais Lietuvoje.



Lygi Europa yra ta, kurioje kiekvienas, nepaisant lyties, aplinkybių ar aplinkos turi vienodas galimybes ir pasirinkimus gyvenime. Šis principas yra Her Future is Equal kampanijos pagrindas, kuri prasidėjo Balandžio 21 d.


Devynerių metų senumo iniciatyvos, kurioje dalyvavo dešimtys MEP narių ir daugiau nei 200 pilietinės visuomenės organizacijų, rezultatas yra ši nauja kampanija, kuri reikalauja ES ir valstybių narių veiksmų, kad būtų sukurta Europos Sąjunga, kurioje nėra seksualinio išnaudojimo ir prekybos žmonėmis.


Kampanija siekiama pabrėžti, kad nelygybės, dėl kurios kyla seksualinis išnaudojimas, panaikinimas yra būtinas. Dėmesys realiems sprendimams, alternatyvoms ir įstatymams, atspindintiems prostitucijos realijas Europoje, leis mums sukurti geresnę visų Europos moterų ir mergaičių ateitį.


Briuselio kvietime lygybės modelis siūlomas kaip patikrintas būdas kovoti su sudėtingu seksualinio išnaudojimo klausimu, siekiant informuoti apie pagrindines jo priežastis ir apie jo daromą žalą.

  • Lygybės modelis dekriminalizuoja moteris ir mergaites, kurios įstringa prostitucijoje, apsaugant jas nuo smurtautojų.

  • Lygybės modelis verčia sekso pirkėjus prisiimti atsakomybę už savo veiksmus.

  • Lygybės modelis suteikia paramą, švietimą ir galimybes tam, kad visi žmonės turėtų realius gyvenimo pasirinkimus.

Daugiau apie kampaniją skaitykite čia











bottom of page