top of page

Kaip atrasti savo pašaukimą?



Kartais net ir geriausiai apmokamas darbas ar maloniausias kolektyvas nesuteikia pilnatvės ir laivės, jei veikla, kuria užsiimate nėra tai, kas jus domina, kas jums patinka ir teikia džiaugsmą. Neretai dabro pirmiausia ieškome tam, kad turėtume iš ko pragyventi, kad galėtume jaustis finansiškai nepriklausomi. Dar besimokydami aukštosiose mokyklose ar siekdami profesinio išsilavinimo neretas mūsų renkasi praktiškesnė kelią vietoj to, kurio iš tiesų norėtų. Tačiau dirbti srityje, kuri neteikia vidinio pasitenkinimo gali būti itin varginantis dalykas, atimantis motyvacija ir produktyvumą.


Atrasti pašaukimą ir veiklą, kurioje jaustumėmes išpildantyss save gali būti tiek sunkus, tiek lengvas uždavinys. Viskas pirmiausia priklauso nuo to kiek esame linkę įsiklausyti į save ir eiti tuo keliu, kuris mus džiugina.


Pagalvokite, kokios veiklos jums teikia malonumą, galbūt turite mėgstamą užsiėmimą, fotografiją, kulinariją, rašymą, piešimą ar kokią kitą kųrybinę veiklą. Mūsų pomėgiai gali būti mūsų darbu, jei tik leisime sau juos realizuoti. Tačiau jei tokių pomėgių neatrandate, pasvarstyktie kas jums sekasi, galbūt esate gabus matematikoje, kalbose, komunikacijoje ar organizacinėje veikloje. Šie gabumai gali itin pasitarnauti kuriant savo naują veiklą. Pavyzdžiui jei jūs mėgstate bendrauti su žmonėmis, jus domina įvairios temos, galbūt galite pradėti kurti savo tinklalaidę.


Tik ieškodami ir bandydami atrasti save įvairiose srityse ir veiklose galėsime suprasti kas mums labiausiai tinka ir teikia džiaugsmą. Nebūtinai turime dirbti įstaigose, organizacijose ar įmonėse, darbą vietą galime susikurti ir patys, jei leisime sau veikti būtent tai, kas mums patinka ir ką mokame daryti geriausiai.


 

Mūsų Centras siūlo psichosocialinę pagalbą asmenims patiriantiems sunkumų įsidarbinant. Įgyvendindami Klaipėdos miesto savivaldybės inicijuotą Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektą, siūlome miesto gyventojams registruotis į individualias konsultacijas dėl efektyvios darbo paieškos.


Projektas finansuojamas iš Klaipėdos miesto savivaldybės lėšų.

bottom of page