top of page

Įkvėpimo paieškos darbe



Įkvėpimas ypatingai kūrybiniame darbe yra labai svarbus. Be jo mes trūkstame įdėjų, netgi motyvacijos ar produktyvumo. Dažnai tam tikrų veiklų įmamės apimti įkvėpimo atėjusio iš mūsų vidinių norų ar pomėgių. Tačiau, net ir labiausiai mėgstamame darbe įkvėpimo gali pritrūkti, o tai dažniausiai nutinka labiausiai netinkamais momentais, kai jo mums ypač reikia.


Kodėl prarandame įkvėpimą?


Neretai įkvėpimas siejamas su motyvacija. Kai mums trūksta motyvacijos tam tikrai veiklai, tikėtina trūks ir įkvėpimo. Tačiau galime būti motyvuoti, o įkvėpimo ir idėjų vis tiek trūks. Įkvėpimas turi tendenciją ateiti netikėtais momentais. Jei pastebėtume save ir savo kasdienybe, tai tikriausiai pamatytumėte, jog momentais, kuomet esate atsipalaidavę, įkvėpimas pasireiškia daugiausia. Taip nutinka todėl, kad būdami įtampoje mes blokuojame savo mintis, protinę veiklą, stresas mažina mūsų gebėjimą produktyviai ir sistemingai dirbti, ko pasekoje praleidžiame daugiau laiko galvodami, nerimstaudami.


Kaip atrasti įkvėpimą?


Pirmiausia leiskite sau nurimti. Pailsėkite, pasivaikščiokite gamtoje, praleiskite laiką su artimais žmonėmis. Atsipalaidavimas ir poilsis ypač svarbus norint produktyviai dirbti. Įkvėpimo nereikia ieškoti, jis ateina pats, tuomet, kada jaučiamės ramūs viduje.


Surašykite mintis ir idėjas, kurios kylą ant lapo, net ir labiausiai absurdiškai skambančias. Minčių išliejimas neretai nustebina, kadangi rašydami jas mes iš naujo pažvelgiame į tai, kas vyksta mūsų galvoje, o svarbiausia mes suaktyviname savo protinį darbą kurti, ieškoti.


Galiausiai, jei trūksta įkvėpimo ieškant norimo darbo ar veiklos, pergalvokite dalykus, kurie jums patinka kasdieniniame gyvenime. Tikrai atrasite ne vieną ne tik mėgstamą, bet ir tą, kuriame geriausiai atsiskleidžiate. Įvardinimas asmeninių gebėjimų gali padėti atrasti jums labiausiai tinkančia sritį, kuri teiks malonumą.


 

Mūsų Centras siūlo psichosocialinę pagalbą asmenims patiriantiems sunkumų įsidarbinant. Įgyvendindami Klaipėdos miesto savivaldybės inicijuotą Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektą, siūlome miesto gyventojams registruotis į individualias konsultacijas dėl efektyvios darbo paieškos.


Projektas finansuojamas iš Klaipėdos miesto savivaldybės lėšų.

bottom of page